sábado, 7 de noviembre de 2009

HISTORIA DE SANT MARTÍ

El dia 11 de Novembre es celebra la festa de Sant Martí a molts indrets, com ara al barri de Sant Martí de Barcelona. És per això que hem volgut recollir una mica de la història de la seva vida.
 

HISTORIA DE SANT MARTÍ DE TOURS

AUTOR: CONXITA LECHA

 
Martí de Tours va nèixer cap l’any 316 a Sabària (Hongria). El seu pare era un militar romà. La seva infantessa va transcòrrer a Pavia, al nord d’Italia. La seva familia era benestant i va rèbrer una bona educació. Als 15 anys es va allistar com a soldat romà.


Una de les seves gestes va ser: Anava per un camí montant a cavall quan es trobà a un pobre mig despullat a qui ningú no ajudava. Com que Martí no tenia res més per donar, va partir la seva capa amb la seva espasa i li donà la meitat al pobre perque es poguès abrigar.
Els seus companys soldats s’en van burlar d’ell, però aquella nit en somnis Martí veié Jesús donant-li les gràcies. Doncs al haver vestit al pobre era com si haguès vestit a Jesús.


Desprès d’això va deixar de ser soldat perquè no volia lluitar contra ningú.

Es va fer monjo i va fundar un monestir. Desprès d’un temps va ser anomenat diaque i més tard sacerdot. Se li atribuien molts miracles i va créixer la seva popularitat. A la ciutat de Tours a França el poble l’escollí per bisbe.
Com que era molt modest va intentar defugir el nomenament amagant-se, però els crits d’una oca el van descobrir. Per això de vegades el representen junt a una oca.

Va morir l’any 397 i va ser enterrat a la ciutat de Tours.
Desde llavors aquesta ciutat es va convertir en lloc de peregrinatge i a tota Europa li van dedicar esglèsies i també hi ha pobles que duen el seu nom, c
om ara el barri i l’esglèsia de Sant Martí de Provençals de Barcelona.

Aquests dies són les festes del barri de Sant Martí de Barcelona, al voltant del parc de Sant Martí hi fan activitats i fira per als infants.

 

1 comentario:

  1. Esta historia ha sido publicada procedente de cuentospeques@gmail.com y enviado por nuestra seguidora Conxita Lecha. Muchas gracias por participar.

    ResponderEliminar